Most zaľúbených odomknú na svätého Valentína

08.02.2012 Piešťany

Piešťany 8. februára (TASR) – Most zaľúbených v Piešťanoch oficiálne otvoria na sviatok zamilovaných, 14. februára o 14. hodine. Lávka, na ktorú od toho dňa budú môcť zaľúbení na znak pevnej lásky zamykať zámky, sa nachádza na pešej zóne. Medzi prvými to budú známe slovenské dvojice – herečky Zuzana Haasová s priateľom a Elena Podzámska s tanečníkom Matejom Chrenom a tiež tanečníčka a fitneska Nikol Weiterová s priateľom.

\"Veľmi nás teší, že sa takýto projekt podarilo zrealizovať práve v našom meste a už na sv. Valentína si sem zaľúbenci z celého Slovenska môžu prísť zamknúť svoj zámok,\" povedal primátor Piešťan Remo Cicutto. Za myšlienkou stojí internetová jednotka Azet.sk, ktorá je aj prevádzkovateľom sociálnej siete Pokec.sk. \"Tento most by mal byť dlhodobou turistickou atrakciou. A právom patrí k Azetu a k našej značke Pokec, na ktorom sa zoznamuje asi najviac Slovákov a vzniká veľa pekných vzťahov a lások,\" uviedol marketingový riaditeľ Azet.sk Jindřich Staněk.

Myšlienka mostu zaľúbených vznikla v Číne, kde je tradícia zamykať zamilované duše spolu. Mosty lásky sú dnes veľmi populárne najmä v Európe. V metropolách naprieč celým kontinentom vidieť na takýchto mostoch stovky zámkov.
 

Vyberte región